Tankekverna

Tilstedeværelse og

Har du opplevd at du plutselig mister all energien og troen på noe du trodde på før?
Tenker du at alle andre der ute er mye flinkere, eller kan mye mer enn deg?
Tenker du at det ikke er plass til deg og dine ideer der ute?
Skulle du ønske at noen bare kom og ordnet alt slik at du og dine ideer blomstret?

Hvis du kan svare ja på noen av disse spørsmålene er du ikke alene. Vi er vokst opp med å sammenlikne oss med alle andre, og blir identifisert med hva vi gjør og oppnår, og ikke for den vi er.
Det hindrer oss i å utnytte de unike egenskapene hver og en av oss har, og det hindrer oss i å oppnå flyt der tid og sted står stille, og vi er på vårt aller beste. Det hindrer oss også i å se andre mennesker for den de er, og deres unike egenskaper.

For å komme oss ut av dette må vi trene på å lytte til oss selv, og observere hva som trigger disse tankene, og hva vi forteller oss selv når de dukker opp. Vi starter med å observere, og når vi klarer å observere nøytralt og med nysgjerrighet, kan vi begynne å gjøre noe med det.
Utfordringen er å legge merke til når tankekverna setter i gang. Vi lar oss bare styre av tankene, og blir med på det de sier. Vi merker ikke engang at vi er langt inn i tankerekkene.

For å kunne observere tankene og adferden vår, må vi være mentalt tilstede når det skjer. Vi må være her og nå. Med alle distraksjoner som er i dagens samfunn, og med så mye informasjon som er laget for å påvirke tankesettet vårt, kan dette være vanskelig.

Ved å trene på å være tilstede her og nå, og ved å trene på å observere tankene våre, kan vi oppnå en indre ro som gjør at vi kan forholde oss til virkeligheten på en helt annen måte.
Vi vil kunne utfordre tankene våre.
Er denne tanken sann?
Hvordan ville jeg hatt det hvis jeg ikke hadde denne tanken?
Kan det motsatte også være sant?

Ved å utfordre tankene våre på denne måten vil vi trigge nysgjerrighet og kreativitet, noe som vil gjøre oss til bedre ledere, medarbeidere, partnere, foreldre og venner.

Dukker disse tankene opp hos deg, og er du nysgjerrig på hva du kan gjøre med dem, ta kontakt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.