Hvordan er du unik?

I løpet av de siste månedene har mange fått hverdagen endret totalt. Noen har mistet jobben, noen blitt permittert, eller andre har en helt annen jobbhverdag enn de hadde før. Felles for alle, er at vi har måtte stoppe opp, kjenne på situasjonen, og for mange sikkert føle på frykten over at dette kan bli vanskelig.

Plutselig har vi helt nye roller, roller som er annerledes enn de vi har kanskje har hatt i lang tid, nye ukjente roller som vi har måtte mestre om vi vil eller ikke.

Du har kanskje spurt deg om hva er jeg verdt nå i denne nye den rollen som jeg ikke en gang har valgt selv?

Hvem er jeg nå, når jeg ikke har den rollen jeg har hatt så lenge?

Svaret på dette er at du er like unik som før, du er like mye verdt som menneske som før, og du har den samme kompetansen som før, i tillegg har du lært mye om deg selv igjennom disse nye livserfaringene.

Så hva kan du gjøre nå for å komme videre?

En ting du kan gjøre, er å spørre deg selv om hva som er unikt med meg, og hva er viktig for meg?

Hva er min unike kombinasjon av egenskaper, kompetanse, erfaring og verdier?

Hvordan kan jeg bruke denne unike kombinasjonen til å utvikle meg og finne min retning ut av situasjonen jeg er i nå?

Ved å reflekter rundt disse spørsmålene på en nysgjerrig og åpen måte, kan det godt hende at du finne noen nye svar og ser nye muligheter.

Lykke til, og husk at vi er alle unike på vår måte, og det er vårt eget ansvar å vise det til verden rundt oss.