Hvem er jeg?

Jeg er en person som har levd et ganske vanlig liv. Tidlig i tenårene følte jeg meg litt utenfor, og prøvde derfor å oppføre meg på en slik måte jeg trodde var riktig for at de kule skulle like meg. Jeg skapte en ironisk, tøff Anders som ofte var morsom på andres bekostning, mens jeg ofte hadde en vond følelse innvendig. Etter hvert ble det denne personen folk flest kjente til, og jeg trodde at denne rollen var den de fleste likte.

Det å være den jeg trodde alle ville at jeg skulle være, og ikke den jeg selv følte at jeg skulle være, kostet masse energi. Jeg tenkte ofte på hva andre mente om meg, om jeg var bra nok, smart nok eller pen nok. Jeg dømte andre, mente masse om ting jeg ikke hadde peiling på, og ville ofte vite best, eller ha rett. Ved å leve på denne måten, levde jeg stort sett enten i fortiden eller i fremtiden, sjelden her og nå. Selv om jeg aldri ville noen noe vondt, ledet min oppførsel ofte til  at andre rundt meg ble såret, irriterte, eller følte seg tråkket på.

Etter hvert som jeg ble eldre kjente jeg mer og mer på at jeg spilte en rolle, og ikke våget å være meg selv. Jeg oppsøkte derfor Stefan Ivansson som coach, for å for å få hjelp til å se meg selv. Dette førte meg til i Vikarbyen i Sverige på et sted som heter Baravara. Sammen med 30 andre gjennomførte jeg Training for Life, et 12 ukers program som gikk over 18 måneder. Her delte vi historier, mediterte, utfordret oss selv og hverandre, og jeg lærte  mye om meg selv og hvem jeg er.

Etter Training for Life har jeg utdannet meg til Mindfulness Instruktør hos Andries Kroese, og som profesjonell coach hos Erickson Coaching.

De siste 5-6 årene har endret meg mye, og jeg har en mye mer bevisst holdning til hvem jeg er, hvordan jeg har det, og hvordan jeg virker på andre.
I dag ser jeg andre mennesker på en helt annen måte, noe som gjør livet mer verdifullt. Selvsagt kjenner jeg fortsatt på frustrasjon, behovet for å ha rett, usikkerhet, men nå ser jeg det, og har verktøy til å håndtere disse gamle mønstrene.

Det jeg brenner for nå ,er å hjelpe andre med å håndtere de hverdagslige bekymringene som de aller fleste av oss har. Det kan være bekymringer, stress, prestasjonsangst, dårlig selvtillit, eller redsel for å ikke være bra nok.