Noen tanker om å lede

 

Jeg tror at for å kunne lede andre, er det viktig å kunne stå trygt i seg selv. Når jeg står trygt i meg selv klarer jeg å lytte til andre, og møte dem der de er uten at jeg lar mine egne følelser og overbevisninger ta over. Eller sagt på en annen måte, jeg klarer å legge mitt eget ego til side.

Jeg har lyst til å sammenligne det å være leder med det å være foreldre. En god forelder lytter til barna, ser dem, lar dem være med på å sette noen av rammene, samtidig som de er klare på hvilke rammer som ikke er forhandlingsbare. En god leder inkluderer medarbeiderene sine der det er mulig, ser dem, og er helt klar der rammene ikke kan endres.

Alt for ofte vil vi at barna skal oppføre seg på en måte som er viktig for våre egne overbevisninger, uten at vi lytter til deres behov, og ser dem der de er i øyeblikket. Dette fører ofte til mye følelser og slitsomme konflikter. Det samme kan skje mellom ledere og medarbeidere. I steden for å møte dem med nysgjerrighet og å lytte til hva de har å si, møter man medarbeiderene sine med hvordan man selv vil løse ting, uten at dette nødvendigvis er det beste for bedriften. Dette kan fort gjøre at medarbeiderene mister eierskap og energi til å gjøre jobben sin på en god måte.

For å kunne lytte både til det som blir sagt, og det som ikke blir sagt, er det viktig å være tilstede hos den personen du snakker med. Vi lærer av pedagogene i barnehagen at vi skal snakke til følelsene og ikke til hodet hvis vi skal få barna med oss, og det tenker jeg er veldig kloke ord. Det som er rart, er at ingen prater om dette når vi kommuniserer med voksne når vi vil ha dem med oss. Hvor gamle er vi egentlig mentalt når vi som voksne går rett i følelsene våre fordi vi blir bedt om å gjøre noe vi ikke har lyst til å gjøre? Hvordan reagerer vi hvis vi ikke blir møtt med forståelse når vi synes at noe er vanskelig?

Det kan være utfordrende både som foreldre og leder å møte mennesker der de er, fordi dette krever at vi er tilstede her og nå… der det skjer, når det skjer uten at vårt eget ego tar for mye plass.
Hva skjer når en leder prøver å møte medarbeiderene der de er, slik at de føler at blir sett og får energi til å gjøre de tingene de skal gjøre?

Er du nysgjerrig på om du er til stede for de rundt deg, kjenn etter når noe rører ved følelsene dine. Se hva som skjer, aksepter at det skjer, og prøv å være nysgjerrig på hvorfor det skjer.

Ha en fantastisk dag med tilstedeværelse og mange givende samtaler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.