Fordi det betyr så mye for andre

Den siste tiden har jeg lurt på hvorfor jeg sa opp jobben som Account Manager i 2015 med bra inntekt, høy fleksibilitet, gode kolleger, lang erfaring og gode referanser, med en yrkesvei med lite sikkerhet, ingen referanser og lite erfaring.

Jeg har ikke angret valget, men heller lurt på hva som gjorde at jeg, som alltid hadde fulgt den sikre veien, valgte å begynne helt på nytt, på en vei jeg ikke har anelse om hvor vil ende.

Disse tankene førte meg til en TED Talk jeg så for flere år siden av Simon Sinek. For de som ikke har sett den, handler den om HVORFOR og hva som er så viktig med å reflektere om hvorfor vi gjør ting. Hva som inspirerer oss slik at vi tror på det vi gjør, og får andre med på det vi tror på.

Å bli minnet på dette hjalp meg inn på rett spor igjen. Grunnen til at jeg byttet, var jo fordi jeg vil hjelpe mennesker og team til å håndtere endringer og utfordringer. Til å tørre å drømme slik at de kan utvikle seg videre dit de vil. Dette er selvsagt gode grunner, men det kjentes fortsatt som bare ord, som om dette er noe jeg forteller meg selv, for å forsvare valget mitt. Det var bare akseptert av hodet mitt, ikke hele meg. Så hvordan skulle jeg finne svar som overbeviste hele meg?

I forrige uke ble jeg minnet på hvorfor. Jeg hadde 2 fantastisk inspirerende coaching samtaler, hvor min jobb var å stille de kraftfulle spørsmålene som ga kraftfulle svar og nye oppdagelser for de jeg coachet. Da jeg så hvor mye disse oppdagelsene betyr for de jeg pratet med, og hvor mye jeg lærte av å lytte til andres refleksjoner, kjente jeg hvorfor jeg har tatt de valgene jeg har tatt. Da fikk jeg flyttet «hvorfor» fra hodet og ned i kroppen. Jeg kjente fysisk på det at min jobb kan bety mye for andre, og hvor god den følelsen er. Jeg kjente på tilfredsstillelsen av å bidra til at andre kan få plass til å drømme, reflektere og oppdage nye ting om deg selv.

Derfor er mitt hvorfor at «det jeg gjør kan bety så mye for andre». Dette gir meg en indre drivkraft til å fortsette med å ha samtaler med enkeltmennesker og team, slik at de kan se nye muligheter som flytter dem mot de målene de setter seg.

Så hvis du ikke har funnet ditt «hvorfor» her i livet, så finn noen som kan hjelpe deg med å se det. Kjenn på hva dette betyr for deg, og bruk det for å nå de målene du drømmer om.

Har du ikke funnet ditt hvorfor ta kontakt, så kan vi finne det sammen.

Ha en fantastisk dag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.