Høytid for å lytte

Vi er nå godt inne i julestria, og mange føler presset for å kjøpe de riktige gavene, handle inn alt som trengs til jul, og alt det andre som jula krever av oss. Mange stresser rundt for å få tiden til å strekke til, og jula handler fort bare om å gjøre.

Hva om vi stopper opp litt, kanskje bare 5 minutter og lytter. Lytter til vår egen stemme, lytter til kroppen. Hvor er jeg nå? Hvordan har jeg det nå? Er jeg her og nå, eller er jeg allerede midt i tilberedning av julematen? Hva om vi bare kjenner på takknemligheten, og gleden ved å ha de mulighetene vi faktisk har vi som bor i Norge. Hva om vi begynner å se menneskene rundt oss, virkelig se dem og lytte til hva de har å si, og kanskje enda viktigere lytte til det de ikke sier.

Hør med kollegaen din, eller en venn om hvordan han/hun har det. Ikke bare for å gjøre det, men fordi du faktisk bryr deg, og la kollegaen din prate ferdig før du tenker på hva du vil si. Det har blitt sagt at når vi snakker sier vi noe vi allerede kan, men hvis vi lytter, kan vi lære noe nytt. Hva om vi har dette i bakhodet når vi møter mennesker nå i julehøytiden. Bare kjenne på hvordan det er å være nysgjerrig, lytte til hva som skjer rundt oss, og hva det gjør med oss på innsiden.

Mange voksne og barn der ute trenger å bli sett, og lyttet til. Vi har alle et ansvar, så hva om denne jula kan være akkurat den jula vi lytter mer enn vi snakker.

Ha en fantastisk lyttende jul med mye takknemlighet og tilstedeværelse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.